Het laatste dat ik er nog over zeggen wil

Notre Dame

Notre Dame

Tegenwoordig lijkt het wel alsof wij enorme bewondering hebben voor de ‘gewone’ mens, het alledaagse leven zo gezegd.

Tot zover de vleiende beschrijving, maar waar het stiekem op neer komt is dat we een niet aflatende stroom van geidoliseerde mafkezen in de media hebben. Het is natuurlijk heel logisch dat een volk, waarvan voor elk natje en droogje is gezorgd een steeds grotere bewondering heeft voor entertainment.

Dat we grif een miljardje overmaken aan de mondiale bal-in-gat-stop-expert, en tegelijker tijd nauwelijks bereid zijn om een begaafd ingenieur of medisch onderzoeker te belonen, dat is nog tot daar aan toe.

Wat te denken van een vrouw, wiens belangrijkste prestatie doodgaan is? Of acht kinderen op een toch al overbelokte planeet zetten? Een jongen wiens belangrijkste bijdrage een miljoen pixels waren? Werelds lelijkste hond? Enfin, zo kan ik nog even doorgaan.

Warhol voorspelde het al, en het is natuurlijk moeilijk te zeggen waar dit allemaal begonnen is, maar een van de voortrekkers is zeker Paris Hilton, wiens grootste prestatie is geweest dat ze in een rijk gezin geboren is. Nu gun ik mevrouw het allerbeste, het liefst een lang leven met veel witte stretch-hummers. Maar tegenwoordig wordt ze zelfs highbrow, steeds vaker hoor ik mensen zeggen dat ze zo’n slimme zakenvrouw is. Het enige dat ik daar nog aan toe wil voegen is, dat haar vader rijk is geworden met het stelen van geld van arme vrouwtjes die hun leven in dienst hebben gesteld van God, letterlijk! En dat zij rijk is geworden van het vermarkten van dat geld. Wat een talentje! En dat geven wij zendtijd op alle mediakanalen? Geen wonder dat de Chinezen ons links en rechts komen inhalen.

TTYN.

Tags: ,

Leave a Reply