The great art bubble

Ik ben een tulp

Ik ben een tulp

Om te beginnen is het nooit mijn ambitie geweest om tv-recesent te worden, maar ik gooi er nog eentje voor de leeuwen; Gisteren gezien, vandaag herkauwd.

Ik moet eerlijk bekennen, dat het gevoel mij wel bekroop, toen er 50 miljoen pond werd neergeteld voor de welbekende schedel van Hirst en al helemaal toen bleek dat die verkoop niet helemaal koosjer was,  dat er wellicht enige lucht in de hedendaagse kunsthandel zat, maar dat ik daar verder geen onderzoek naar heb gedaan of laat staan daarop gewed heb. Dus zeggen dat ik het zien aankomen is nutteloos achteraf gepraat. Maar wat geeft het toch een mooie televisie als je vermoedens worden bevestigd (En zelfingenomen New Yorkse speculanten voor miljoenen het schip in gaan, ik geef het toe).

PS. Voor de speculanten.

Tags: , , ,

Leave a Reply